• هفت کشوری که تمام برق خود را از منابع تجدیدپذیر تولید می‌کنند

    هفت کشوری که تمام برق خود را از منابع تجدیدپذیر تولید می‌کنند

    بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده، هفت کشور، تقریباتمام برق مورد نیاز خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر تولیدو تامین می‌کنند.

    به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ایندیپندنت، آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی خود را با استفاده از انرژی زمین گرمایی، آبی، خورشیدییا بادی تولید کرده اند.

    داده‌هایسازمان بین‌المللی انرژی (IEA) و سازمان بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر (IRENA) همچنینحاکی از آن است ۴۰ کشور دیگر در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، حداقل ۵۰ درصد برق مصرفی خود را از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر تولید کردند.     

    «مارک جکوبسن» «Mark Jacobson» استاد دانشگاه استنفورد که این داده‌ها را منتشر کرده است، گفت: ما به فناوری‌های معجزه آسا نیاز نداریم.

    وی افزود: باید با برق رسانی به همه چیز و تامین برق با فناوری‌های «باد، آب و خورشید» (WWS) که شامل باد خشکی، فتوولتائیک خورشیدی، نیروی خورشیدی متمرکز، برق زمین گرمایی، برق آبی کوچک و برق آبی بزرگ می‌شود، انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را متوقف کنیم.

    جکوبسن درباره این پروژه توضیح داد:کشور‌های دیگری مانند آلمان نیز می‌توانند ۱۰۰ درصد برق تولید شده از منابع تجدیدپذیر را طی مدت کوتاهی مصرف کنند.

    آمار منتشر شده توسط سازمان بین المللی انرژی در ژانویه نشان می‌دهد انگلیس در سال ۲۰۲۲، ۴۱.۵ درصد از برق خود را از منابع تجدیدپذیرتولید کرده که ۱۰.۵ درصد بیشتر از سال قبل است.

    در اسکاتلند، فناوری‌های انرژی‌های تجدیدپذیر معادل ۱۱۳ درصد از کل مصرف برق کشور در سال ۲۰۲۲ را تولید کردند.

    «کلر مک» «Claire Mack»، مدیر اجرایی شرکت انرژی‌های تجدیدپذیر اسکاتلند، گفته است: این ارقام رکوردشکن، نقطه عطفی در حرکت اسکاتلند به سوی کربن صفر است و به وضوح پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر در سطح جهانی ما را نشان می‌دهد.

    در حالی که بیشترین برق اسکاتلند از نیروی بادیتولید می‌شود، محققان پیش‌بینی می‌کنند انرژی خورشیدی در دهه‌های آینده بر منابع برق جهانی تسلط پیدا خواهد کرد.

    در سال‌های اخیرنرخ بهره وری سلول‌های خورشیدی به دلیل استفاده از یک ماده به اصطلاح معجزه آسا به نام پروسکایت افزایش قابل توجهی یافته است.

  • پرداخت بیش از ۹۰ درصد تسهیلات تبصره ۱۸ در لرستان

    شبکه/لرستان مدیرکل امور اقتصادی و دارایی لرستان از پرداخت بیش از ۹۰ درصد منابع تسهیلات محل بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ تا پایان خرداد ماه سال‌جاری به متقاضیان در استان خبر داد.

    علی محمدی سی‌ام فروردین‌ماه در جلسه کمیته استانی پرداخت منابع تسهیلات محل بند (الف) تبصره (۱۸) که در محل سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از روند پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ در استان اظهار کرد: تاکنون از مبلغ یک هزار و ۲۶۲ میلیارد تومان منابع اختصاص داده شده از محل بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به استان، بیش از هشتصد و سی میلیارد تومان توسط بانک‌های عامل به واحدهای دارای حداقل ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی پرداخت شده است.  

    وی خاطرنشان کرد: به عبارتی حدود ۶۶ درصد منابع اختصاص داده شده از این محل به متقاضیان پرداخت شده و از این نظر لرستان دارای رتبه اول در بین استان‌های کشور است.  

    مدیرکل امور اقتصادی و دارایی لرستان اضافه کرد: تا پایان خردادماه قطعاً بیش از ۹۰ درصد این منابع به متقاضیان پرداخت و استان وارد فاز جدیدی از پرداخت تسهیلات اختصاص داده خواهد شد.  

    محمدی به تشریح عملکرد کلیه دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل در باب پرداخت این تسهیلات توضیحاتی را ارائه و موانع، راهکارها و پیشنهادات آنان استماع شد.

    سیروس ابراهیمی معاون استاندار لرستان نیز به نکاتی در خصوص موانع و مشکلات موجود بر سر راه پرداخت تسهیلات اشاره کرد و از رئیس دبیرخانه تبصره ۱۸ کشور خواست تا ضمن رفع موانع و همکاری همه جانبه با استان در زمینه جذب منابع، پیشنهادات ارایه شده در این جلسه جهت تسریع در پرداخت تسهیلات را مد نظر قرار دهند.  

    “سیدسجاد پادام”  رئیس دبیرخانه تبصره ۱۸ کشور نیز ضمن تقدیر از مجموعه مدیران دستگاه‌ها و بانک‌های عامل استان و به‌ویژه تعامل معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری به عنوان رئیس کمیته استانی تبصره ۱۸ و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی به عنوان دبیر تبصره ۱۸ استان جهت اقدامات و نظارت دقیق و کسب رتبه برتر در این خصوص، عملکرد مطلوب لرستان در این حوزه را حاصل همدلی و هماهنگی مناسب دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل دانست و افزود: در صورت پرداخت ۷۰ درصد منابع در هر حوزه، بلافاصله منابع سال ۱۴۰۲ برای آن حوزه واریز و ابلاغ خواهد شد.  

     وی ابراز امیدواری کرد که لرستان همچنان در پرداخت سایر منابع اختصاص داده شده پیشتاز و الگویی برای سایر استان‌ها باشد.

    پادام قول مساعد داد که ضمن پیگیری موانع و مشکلات مطرح شده در جلسه، با تمام توان پیگیر رفع موانع بوده و از هیچ کوششی برای استفاده بهینه استان از تسهیلات اختصاص داده شده فروگذار نباشد.

    انتهای پیام

  • افتتاح طرح توسعه شرکت پاسارگاد صنعت باطری در گرمسار

    به گزارش خبرگزاری شبکه استان سمنان، یادگار احمدی گفت: در ادامه سفر وزیر صمت به استان که در جریان دور دوم سفر ریاست محترم جمهوری و هئیت دولت به استان سمنان انجام شد ، فاز توسعه شرکت پاسارگاد صنعت باطری در شهرستان گرمسار افتتاح و به بهره برداری رسید.

    وی افزود: این واحد تولیدی با سرمایه گذاری بالغ بر ۶۶۰ میلیارد ریال در شهرک صنعتی جنت آباد ایوانکی در شهرستان گرمسار فعالیت میکند.

    مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان سمنان افزود : این واحد تولیدی ظرفیت تولید سالانه ۲ هزار تن جعبه باطری را دارد و با راه اندازی این واحد تولیدی زمینه اشتغال ۶۰ نفر فراهم شده است.

    وی اضافه کرد: تامین نیاز کشور و جلوگیری از صادرات و صرفه جویی ارزی و ایجاد اشتغال در منطقه از شاخص های این واحد تولیدی صنعتی است.

    ۴